Een natuurlijke tuin, waarin planten centraal staan. In de Biotope Garden vormen planten en kleine tuindieren een schijnbaar ongecultiveerd, harmonieus paradijs. Als in een groene oase, waar we contact maken met de natuur, waarin we ons gezond voelen.

Natuurlijk en gezond!

 

20140129_bioptope_garden (2)

De Biotope Garden heeft een licht verwilderde uitstraling. De gangbare regels gelden er niet, de natuur heeft er vrij spel. Toch is de uitstraling van deze tuin niet armoedig, want kostbare, natuurlijke materialen zorgen er voor een luxe en uniek karakter. In deze tuin krijgen waardevolle steensoorten zoals marmer een plaats, voor het terras en het meubilair. Er is plaats voor koper en andere metaalsoorten die er op een nieuwe, vindingrijke manier worden toegepast.

De diversiteit aan planten zorgt in deze tuin voor een uitstraling van natuurlijke rijkdom. We zien er eetbare en diervriendelijke planten in borders maar ook in pot. Hangende plantenbakken zijn terug van weggeweest. In de tuin zien we allerlei behuizingen voor kleine dieren.

20140129_bioptope_garden (3)

VORMEN
We zien natuurlijke en ambachtelijke vormen, handgemaakt, onregelmatig, gestapelde vormen van verschillende materialen, met afgeronde hoeken. In de tuin staan constructieve en stoere objecten die laten zien hoe iets is gemaakt, met de naden naar buiten.

MATERIALEN
Natuurlijke, ruwe materialen zoals hout, natuursteen, leisteen, marmer en marmerimitaties, halfedelstenen, koper, fossielen en natuurlijk textiel met een uitstraling van canvas en linnen.

DESSINS
Patronen rechtstreeks uit de natuur. Denk aan bladmotieven, vlinders, vogels en marmerdessins.

KLEUREN
Een combinatie van blauwgroene tinten met een fris natuurlijk geelgroen. Daarnaast accenten van warmbruin, koper en zalmoranje.

PLANTEN
In de Biotope Garden vinden we vooral planten met een natuurlijke, haast rommelige uitstraling, zoals amaranthus, varens, saltolina of de astilbe (plant van de maand mei 2014) of de digitalis (plant van de maand mei 2014). Ook is er volop plaats voor sedum soorten.